Annons

Föremål som sprängdes i Bålsta var bomb

Brott • Publicerad 9 december 2019
En bomb oskadliggjordes i Bålsta. Arkivbild.
En bomb oskadliggjordes i Bålsta. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Det föremål som polisens nationella bombskydd sprängde i Bålsta vid 19-tiden på måndagskvällen visade sig senare vara en skarpladdad bomb. Brottsrubriceringen har därför ändrats från allmänfarlig ödeläggelse till mordförsök.

– Vi har oskadliggjort föremålet och därefter har vi arbetat med att verifiera vad det var för föremål rent konkret. Vi kom fram till att det rörde sig om en bomb, säger polisens presstalesperson Fabian Hamnqvist.

Annons

Polisen spärrade på måndagseftermiddagen av ett område i Bålsta, nordväst om Stockholm, sedan bomben hittats på en parkeringsplats. Avspärrningen hävdes efter den kontrollerade sprängningen.

– Vi arbetar utifrån tre huvudspår. Det första är att undersöka den faktiska bomben, sedan ska också brottsplatsen undersökas vidare och eventuella föremål undersökas för att kunna säkra spår. Man hör även inblandade personer, grannar och folk i omgivningen, säger Hamnqvist.

Ingen har gripits för brottet.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons