Annons

Befjädrat följe väckte andnöd i New York

USA • Publicerad 1 augusti 2019
En andkatastrof fick ett lyckligt slut i området Brooklyn i New York.
En andkatastrof fick ett lyckligt slut i området Brooklyn i New York.Foto: Lynn Harris/AP/TT

Det sägs ju att hoppet alltid lever i New York, men en andmamma i Brooklyn kände nog inte riktigt så i söndags kväll när hon höll på att förlora sina småttingar.

Andmamman och hennes nio ungar var ute på promenad längs en gata i området Park Slope när mamman blev skrämd av en hund, rapporterar nyhetsbyrån AP. Situationen blev så uppjagad att tre av ungarna föll genom ett galler i gatan utanför ett sjukhus akutmottagning.

Annons

Flera personer försökte rädda de tre småttingarna, skriver AP som citerar den lokala nyhetssajten Gothamist. En av de förbipasserande var erfaren vildmarksguide, van att rädda djur. Men försöken misslyckades och polis kallades till platsen. När patrullen lyckades få loss gallret med släggor föll det till räddningsinsatsens förskräckelse ner i hålet.

Men en sjuksköterska i gruppen kunde strax konstatera att de tre andungarna klarat sig – varpå de kunde återföras till en park i närheten, efter att först ha undersökts.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons