Annons

Begärde aldrig intyg på frånvarande barn

Utbildning • Publicerad 1 augusti 2019
Skolan tog aldrig reda på varför ett barn var frånvarande under stora delar av sin grundskoletid. Arkivbild.
Skolan tog aldrig reda på varför ett barn var frånvarande under stora delar av sin grundskoletid. Arkivbild.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Ett barn var frånvarande under stora delar av sin grundskoletid, men trots detta tog grundskolan i Lund aldrig reda på orsaken, skriver I våras, när barnets frånvaro började stiga, gjorde föräldrarna en anmälan till Skolinspektionen.

Trots upprepad frånvaro begärde skolan aldrig något läkarintyg, vilket krävs vid långvarig frånvaro. Tidigare hade skolan gjort en utredning där orsaker till barnets frånvaro anges genom en översiktlig beskrivning men inga bakomliggande orsaker framgår.

Nu kräver Skolinspektionen att skolan utreder orsaken till den långa frånvaron och slår fast att skolan inte har gjort tillräckligt för att få barnet till att gå i skolan.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons