Annons

Bekräftat: Svensk man gripen i Turkiet

Turkiet • Publicerad 3 maj 2019
En svensk man i 60-årsåldern har gripits i Turkiet, bekräftar UD. Arkivbild.
En svensk man i 60-årsåldern har gripits i Turkiet, bekräftar UD. Arkivbild.Foto: Lefteris Pitarakis/AP/TT

En svensk man i 60-årsåldern har gripits i Turkiet, bekräftar utrikesdepartementet. Mannen anklagas enligt turkiska medier för att ha kopplingar till den i landet förbjudna kurdiska organisationen PKK.

– Vi kan bekräfta att vi har kännedom om att en svensk medborgare frihetsberövats i Turkiet, säger Anna Lundbladh, presskommunikatör på UD.

Annons

Personen har fått ett juridiskt ombud, men vad anklagelserna grundas i kan UD inte svara på. De hänvisar i stället till lokala rättsvårdande myndigheter.

– UD och generalkonsulatet följer ärendet nära. Generalkonsulatet har kontakt med personens juridiska ombud, säger Anna Lundbladh.

TT pratade i torsdags med den tidigare riksdagsledamoten för Miljöpartiet, Rabwar Hassan, som är vän med mannen. Hassan uppger att vännen greps i onsdags av den turkiska säkerhetspolisen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons