Annons

Blixten slog ned – toalett exploderade

USA • Publicerad 7 augusti 2019
En toalett i Florida exploderade efter ett blixtnedslag. Arkivbild.
En toalett i Florida exploderade efter ett blixtnedslag. Arkivbild.Foto: Carlos Osorio/AP/TT

Ett par i Florida i USA fick sig en rejäl chock på söndagsmorgonen när deras toalett plötsligt exploderade, skriver .

– Det var väldigt läskigt. Explosionen var mycket hög, säger Marylou Ward som låg i sängen med sin make när de hörde smällen från badrummet.

Annons

Förklaringen var att blixten slagit ned och antänt metangasen i parets septiktank, vars lock låg endast ett par centimeter under markytan.

– Metangas orsakas av nummer två. Det är den naturliga gasen från skit, bokstavligt talat, säger parets rörmokare Jordan Hagadorn till USA Today.

Explosionens kraft var sådan att porslinsstycken "flög som missiler" genom badrummet. Fönster krossades, hela avloppsröret blåstes bort, och delar av toalettstolen genomborrade väggen.

Hagadorn spekulerar i att händelsen kan tvinga fram nya regler för septiktankars placering. Marylou Ward kommer i fortsättningen inte att gå på toaletten under liknande väderförhållanden.

– Inte när det åskar, och här nere åskar det ofta, säger hon till en lokal tv-station.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons