Annons

Bolsjunov knäckte norrmännen – Burman sjua

Alexander Bolsjunov snuvade norrmännen på segern i Lillehammer.
Fem hemmaåkare var närmast bakom ryssen och Jens Burman bäste svensk som sjua.
Skidor • Publicerad 7 december 2019
Norrmännen lyckades inte vinna på hemmaplan i Lillehammer.
Norrmännen lyckades inte vinna på hemmaplan i Lillehammer.Foto: Stian Lysberg Solum/NTB Scanpix/TT

Jens Burman var en av nio åkare som hängde ihop när första halvan var avklarad i herrarnas tre mil långa världscupskiathlon.

När klassisk åkning blev skejt började även tätgruppen spricka upp. Bolsjunov och norrmännen Hans Christer Holund och Emil Iversen kopplade ett grepp ganska tidigt. Sedan föll Iversen bort och när Holund inte lyckades skaka av sig Bolsjunov slog ryssen till och avgjorde loppet.

Annons

Bakom tättrion var Jens Burman med och slogs om fjärdeplatsen. Men han hade inte mycket att säga till om i spurten mot ett par riktigt namnkunniga norrmän. Johannes Høsflot Klæbo blev fyra, Martin Johnsrud Sundby femma och Sjur Røthe sexa. Burman åkte i mål som sjua, 59,4 sekunder efter Alexander Bolsjunov.

Efteråt irriterade sig 25-årige Burman en aning över att han inte riktigt var på hugget när topptrion ryckte.

– Det var lite synd när tätgruppen gick, jag märkte inte det riktigt så snabbt. Det var synd att de hann få en lucka, jag var väldigt pigg faktiskt, säger han till SVT.

– Jag grämer mig lite över det, men får ändå vara nöjd.

En förkyld Calle Halfvarsson saknades i det svenska laget, som bakom Burman stod för en riktigt slätstruken insats. Näst bäst var Daniel Richardsson på 37:e plats.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons