Annons

Bolsonaro avfärdar Thunberg: Ungjävel

Brasilien • Publicerad 10 december 2019
Brasiliens president Jair Bolsonaro kallar den svenska klimataktivisten Greta Thunberg för en "ungjävel". Arkivbild.
Brasiliens president Jair Bolsonaro kallar den svenska klimataktivisten Greta Thunberg för en "ungjävel". Arkivbild.Foto: Eraldo Peres/AP/TT
Den svenska klimataktivisten Greta Thunberg avfärdas som en "ungjävel" av Brasiliens president Jair Bolsonaro. Arkivbild.
Den svenska klimataktivisten Greta Thunberg avfärdas som en "ungjävel" av Brasiliens president Jair Bolsonaro. Arkivbild.Foto: Paul White/AP/TT

Brasiliens president Jair Bolsonaro kallar den svenska klimataktivisten Greta Thunberg för en "ungjävel" efter att 16-åringen i helgen fördömde morden i regnskogen på två personer ur det sydamerikanska landets ursprungsbefolkning.

Greta Thunberg twittrade i söndags att hon anser att omvärldens tystnad efter att människor som tillhör en ursprungsbefolkning mördats för att de försökt stoppa skogsskövlingen är "skamlig".

Annons

Bolsonaro avfärdade Greta Thunberg som en "ungjävel" i samband med att han på tisdagen fick frågor av journalister utanför sitt residens i huvudstaden Brasília.

Den brasilianske presidenten sade samtidigt att han anser att alla dödsfall är oroande och att regeringen är emot illegal skogsavverkning.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons