Annons

Bränder och vandalism i Hongkong

Hongkong • Publicerad 12 december 2019
Demonstranter viftar med brittiska flaggor utanför brittiska konsulatet i Hongkong.
Demonstranter viftar med brittiska flaggor utanför brittiska konsulatet i Hongkong.Foto: Mark Schiefelbein/AP/TT

Nya demonstrationer hölls i Hongkong på onsdagskvällen. Bland annat samlades människor utanför brittiska konsulatet, där de viftade med brittiska flaggor.

Hongkongpolisen uppger att man har tagit emot rapporter om att fem personer kastat brandbomber mot en japansk restaurang på gatunivån i ett shoppingcenter i området Cheung Sha Wan. Ingen person ska ha kommit till skada.

Annons

Enligt polisen har flera andra personer startat en brand i en korsning i Mong Kok, ett område där poliser och demonstranter drabbat samman flera gånger.

Polisen uppger också att man gripit en 15-årig flicka, en 16-årig pojke och en 29-årig man i samband med att bussar i kollektivtrafiken vandaliserades. De tre personerna ska ha tryckt på nödknappen och sedan slagit sönder rutor med hammare.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons