Annons

Brevbärare postade knark till påhittad adress

Norge • Publicerad 14 augusti 2019
Mannen misstänks ha hängt upp en brevlåda med ett fiktivt namn på. Arkivbild.
Mannen misstänks ha hängt upp en brevlåda med ett fiktivt namn på. Arkivbild.Foto: Martina Holmberg / TT

En brevbärare i Bergen i Norge misstänks ha fått narkotika skickad till en påhittad adress på sin egen postrunda, för att därefter lägga vantarna på försändelserna när de hamnade i hans korg.

Brevbäraren misstänks ha skickat 100 gram heroin och 750 gram amfetamin i posten, samt en mindre mängd kokain och narkotiska tabletter under juni–november, skriver Bergensavisen.

Annons

Ett av paketen fastnade i tullen, som i sin tur skickade ut en avi och dessutom varslade polisen. Mannen greps strax efter det att han hämtat ut paketet i en butik i staden.

Paketet var adresserat till ett namn som inte fanns i något offentligt register. Senare visade det sig att mannen hade hängt upp en brevlåda på ett stativ i närområdet med det fiktiva namnet på, enligt polisen.

Brevbäraren har erkänt att han gjort sig skyldig till brotten.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons