1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Coleman trea i totala världscupen

Michelle Coleman kan pusta ut.
Den svenska simmaren säkrade tredjeplatsen i den totala världscupen efter att ha blivit trea på 100 meter fritt i världscupavslutningen i Doha.
Michelle Coleman. Arkivbild.
Foto: Jessica Gow/TT

Placeringen i totalställningen ger Coleman en bonus på närmare en halv miljon kronor. Sammanlagt har hon simmat in närmare en miljon kronor i höst.

Men avgörandet var jämnt.

Ner till totalfyran Zsuzsanna Jakabos, Ungern, skiljde det bara tre poäng.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 567 kr)

– Det har varit lite stressande för att det har väldigt tajt och jämnt med poängen, men jag är så himla glad. Det är alltid skönt att få belöning för hårt arbete, säger Coleman till SVT.

26-åringen från Vallentuna har länge haft tredjeplatsen i egna händer. När allt skulle avgöras i Qatar gjorde hon vad som krävdes och simmade hem totalt tre pallplatser. Efter en andraplats på 50 meter fritt och en delad tredjeplats på 50 fjäril höll hon sig framme direkt i försöken på 100 fritt där hon var tredje snabbast. Trea blev Coleman även i finalen där hon gick i mål på tiden 53,39, 78 hundradelar efter vinnaren Cate Campbell som också vann den totala världscupen, före ungerskan Katinka Hosszu.

I finalen var Coleman bara två hundradelar bakom tvåan Bronte Campbell, yngre syster till Cate.

Efter en intensiv höst med ett tajt tävlingsschema får nu stjärnorna pusta ut.

– Jag är så trött. Även om det är tråkigt så är det ganska skönt att det är över, säger Coleman.

Sarah Sjöström vann den totala världscupen både 2017 och 2018, men har i år valt att satsa på nya International Swimming League.

På herrsidan vann ryssen Vladimir Morozov årets totalcup.