Annons

Curlingmatcher kan bli kortare

Curling • Publicerad 7 augusti 2019
Anna Hasselborg tror att kortare curlingmatcher på mästerskap kan vara bra. Arkivbild.
Anna Hasselborg tror att kortare curlingmatcher på mästerskap kan vara bra. Arkivbild.Foto: Mikael Frtizon/TT

Är det för långa curlingmatcher i mästerskap? Den frågan kommer upp när det internationella curlingförbundet, WCF, träffas i början av september. Ett förslag som inkommit är att korta ner matcherna från tio till åtta omgångar och det stöds av det svenska förbundet.

– Vi står bakom att gå ner till åtta omgångar. Vi tycker det är rätt väg att gå, säger Stefan Lund, generalsekreterare på curlingförbundet, till .

Annons

Även Anna Hasselborg vars lag tog hem både OS och EM förra året, är positiv till att förslaget utreds eftersom det bara är i mästerskap man har tio omgångar.

– Det är väldigt många matcher på ett VM, då skulle det vara fördelaktigt med åtta i stället för tio omgångar. Vi är mer vana vid åtta än tio.

Förslaget kan komma att genomföras direkt eller efter OS i Peking 2022. Ett land som varit emot en förkortning är Kanada där man tappar reklamtid och därmed pengar om matcherna blir kortare. En match på tio omgångar kan hålla på i tre timmar.

– Det kanske är positivt för tv-tittarna, eftersom matcherna annars är ganska långa. Men det kommer de fortfarande vara, curling är curling, säger Hasselborg till Dagens Nyheter.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons