Annons

Då kommer "En komikers uppväxt"

Film • Publicerad 6 augusti 2019
Johan Rheborg och Jakob Eklund i "En komikers uppväxt". Pressbild.
Johan Rheborg och Jakob Eklund i "En komikers uppväxt". Pressbild.Foto: SF Studios/TT

Snart kommer den nya filmatiseringen av Jonas Gardells "En komikers uppväxt" till biograferna. Den 11 oktober har filmen premiär, meddelar SF Studios, som även har släppt en .

Johan Rheborg spelar huvudrollen som komikern Juha i nutid. I barndomsscenerna spelas han av 13-årige Loke Hellberg, som redan har roller i "Partaj", "Syrror" samt i "Morran och Tobias" på sitt cv. Elisabet Xie och Teo Dellback spelar Juhas barndomsvänner Jenny och Thomas.

Annons

I övriga roller ses bland andra Klara Zimmergren, Maria Sid, Fredrik Hallgren och Ulla Skoog. Jakob Eklund spelar mobbaren Stefan i vuxen ålder – samma roll som han hade när historien filmatiserades i en miniserie 1991.

För regin står Rojda Sekersöz, som gjorde sin långfilmsdebut 2017 med "Dröm vidare".

– Det är ju en modern klassiker och den är bra nog att göra massor av gånger. Den är bra och relevant och vi har för få berättelser där känslor får tas på allvar och där barn får vara människor och gestaltas på riktigt, sade Sekersöz till TT förra året.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons