Delade poäng i superettan

Fotboll • Publicerad 4 augusti 2019
Leo Bengtsson, här mot Varberg, gjorde Frejs mål i 1–1-matchen mot Västerås. ArkivbildFoto: Jessica Gow/TT

Superettan bjöd på matcher på den nedre halvan på söndagen. Helgens förlorare blev Brommapojkarna som efter lördagens förlust mot Brage nu petades ner till bottenplatsen. För Öster som låg där och inte hade vunnit sedan 5 maj, besegrade Gais hemma med 2–1.

James Keene gav Växjölaget ledningen efter en halvtimme men bara minuter senare kvitterade Carl Elfgren Nyström. Fem minuter in i andra satte Fredirk Lundgren avgörande 2–1. Öster har nu 15 poäng och är ovanför nedflyttningsstrecket.

Under det återfinns förutom BP på 14 poäng även IK Frej på 15. Täbylaget tog en tidig ledning mot Västerås men fick bara med sig en poäng sedan gästerna kvitterat.

Tian Trelleborg såg visserligen ut att gå mot tre poäng borta mot Syrianska efter två tidiga mål. Men Södertäljelaget kom igen och Patrick Dyrestams mål i 90:e minuten innebar 2–2 och delad poäng.