Annons

Död pojke troligen inte utsatt för brott

Olyckor • Publicerad 6 augusti 2019
Sökandet efter pojken pågick intensivt under gårdagen med bland annat personer i organisationen Missing People.
Sökandet efter pojken pågick intensivt under gårdagen med bland annat personer i organisationen Missing People.Foto: Erik Simander/TT

Det finns i nuläget ingenting som pekar på att den tolvårige pojke som i går hittades död i vattnet på Värmdö har blivit utsatt för brott, uppger polisen för TT. Rubriceringen mord kvarstår ändå tills polisen fått en klar bild av vad som har hänt.

– Vi håller just nu på att undersöka det hela grundligt, till exempel genom att knacka dörr i området och höra om det är någon som sett någonting, säger polisens presstalesperson Per Fahlström till TT.

Annons

Platsen där pojken hittades var fortfarande avspärrad under morgonen, och teknisk undersökning pågår. Fahlström kan inte säga om man vet hur länge pojken legat i vattnet eller andra omständigheter.

– Vi försöker lägga pussel och få en bild av vad som hänt.

Pojken hittades i vattnet i sjön Ösbyträsk på Värmdö vid 20-tiden på måndagen efter intensivt sökande. Han hade då varit anmäld försvunnen sedan lördagskvällen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons