Annons

Misshandlade 84-åring – får sex års fängelse

Mitt i natten blev den rörelsehindrade 84-åringen överfallen i sitt hem och brutalt misshandlad.
Nu döms två män till sex års fängelse för grovt rån. En släkting till den äldre mannen döms till fem års fängelse för medhjälp till brottet.
Brott • Publicerad 5 augusti 2019
Tre män får långa fängelsestraff för ett brutalt överfall mot en äldre man när han låg och sov i sitt hem på en ort i Ronneby kommun. Arkivbild.
Tre män får långa fängelsestraff för ett brutalt överfall mot en äldre man när han låg och sov i sitt hem på en ort i Ronneby kommun. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/ TT

Den 84-årige mannen blev en vinternatt i år brutalt misshandlad av de två männen i sitt hem på en ort i Ronneby kommun.

Mannen blev slagen med ett tillhygge i huvudet och fick ta emot sparkar och slag under en lång stund innan han lämnades på golvet i det kalla huset, som hade flera rutor sönderslagna. Först flera timmar senare hittades han av sin dotter.

Annons

Åklagaren åtalade två män, 24 och 38 år gamla, för försök till mord, men Blekinge tingsrätt friar duon från den anklagelsen och dömer männen till sex års fängelse för grovt rån. Rätten anser att det inte är bevisat att männen har varit medvetna om, eller likgiltiga för att 84-åringen kunde ha dött av sina skador.

En släkting till den äldre mannen döms till fem års fängelse för medhjälp till grovt rån. 33-åringen tipsade sina två vänner om att 84-åringen hade stora summor pengar hemma och han ska även ha köpt rånarluvor samt lånat ut sin bil till de två huvudåtalade.

Den 38-årige mannen döms även för att ha stulit 84-åringens bil och för grovt olaga hot i ett annat fall där han tidigare under året ska ha knivhotat en butiksägare.

Rättad version: I en tidigare version av texten angavs fel strafflängd för de båda huvudåtalade.

Daniel Kihlström/TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons