Annons

En halv miljard i överskott i polisbudgeten

Samhälle • Publicerad 1 december 2019
Polismyndigheten räknar med ett överskott på en halv miljard kronor i sin budget i år, rapporterar P4 Uppland. Arkivbild.
Polismyndigheten räknar med ett överskott på en halv miljard kronor i sin budget i år, rapporterar P4 Uppland. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Polismyndigheten räknar med ett överskott på en halv miljard kronor i sin budget i år, rapporterar P4 Uppland.

Detta följer efter förra årets överskott som landade på över en miljard kronor. Polismyndigheten tvingades då betala tillbaka 300 miljoner kronor till statskassan.

Annons

– Det var naturligtvis inte bra sett till de stora behov som polismyndigheten har, säger polismyndighetens ekonomichef Fredrik Modigh till P4.

Överskotten beror främst på att fler anställda än beräknat har slutat, samt att nyrekryteringen av poliser har tagit längre tid än vad man har trott.

I år har myndigheten ökat sin förbrukning med 2,5 miljarder kronor jämfört med i fjol, men det räcker inte för att nyttja hela det överförda sparade beloppet från 2018, enligt Fredrik Modigh.

– Vi bedömer att vi kommer att få 500 miljoner kronor över av det överskottet från förra året, säger han till P4.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons