Annons

En ut och en in i Eskilstuna United

Fotboll • Publicerad 1 augusti 2019
Nu är det slutjublat i Eskilstuna över mål från Tia Hälinen som här mot Linköping. Finskan väljer att lämnar klubben. Arkivbild.
Nu är det slutjublat i Eskilstuna över mål från Tia Hälinen som här mot Linköping. Finskan väljer att lämnar klubben. Arkivbild.Foto: Per Karlsson/TT

Eskilstuna United tappar en mittfältare och får en målvakt. Det är Tia Hälinen som lämnar det damallsvenska fotbollslaget. Orsaken är att hon är för rastlös.

"Det är den proffsigaste klubb jag varit i, laget är toppen och jag har uppskattat den speltid jag fått. Men jag är en hyperaktiv person och under hela min tid som proffs har jag haft problem med vad jag ska göra av min lediga tid. Jag är väldigt rastlös och behöver mer aktivitet och fart omkring mig än jag haft här. Om jag bara spelar fotboll blir jag halvt tokig" säger finskan i klubbens pressmeddelande.

Annons

Samtidigt har klubben värvat 22-åriga amerikanskan Cosette Morché som blir tredjemålvakt bakom Emelie Lundberg och Cornelia Baldi Sundelius.

"Att vi förstärker truppen med en målvakt handlar i första hand om att säkra oss mot eventuella skador och sjukdomar på Emelie och Cornelia" säger tränaren Magnus Karlsson.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons