Annons

Engström tappade sjuslagsledning – blev trea

Sju slags ledning inför sista rundan var inte tillräckligt.
Efter en tung avslutning slutade Julia Engström trea och hon får fortsätta vänta på sin första seger på Europatouren.
Golf • Publicerad 8 december 2019
Julia Engström höll inte hela vägen i Kenya. Arkivbild.Foto: Göran Söderqvist/TT

Tre dagars strålande spel hade gett 18-åriga golflöftet Julia Engström ett drömläge inför avslutningen i kenyanska Vipingo Ridge. En ledning med sju slag är få förunnat att ha med 18 hål kvar att spela, men samtidigt berättade svenskan att hon inte kände sig helt kurant och hade svårt att få i sig mat och tillräckligt med näring.

Kanske var det en kombination av nerver och sinande krafter som låg bakom Engströms svajiga avslutningsrunda.

Slagen rann iväg

Annons

En birdie på hål 2 var visserligen en bra start, men sedan började slagen rinna iväg samtidigt som konkurrenterna åt upp försprånget. Bäst av alla spelade Esther Henseleit. När tyskan gjorde sin sjunde birdie på hål 13 var hon i ensam ledning och när Engström strax därpå gjorde sin tredje bogey på samma hål växte luckan till två slag.

Julia Engström fick äntligen i dagens andra birdie på 15:e hålet, men sedan svek puttern rejält. Halländskan missade en väldigt kort birdieputt på 16:e och sedan en nästan lika kort parputt på 17:e.

Det var en sammanbiten och märkbart besviken Engström som avslutade rundan på 74 slag, två över par. Hennes 11 under par totalt räckte till en tredjeplats, två bakom indiska Aditi Ashok och tre bakom Henseleit som gick slutvarvet på 64 slag.

Henseleits dubbla lycka

Esther Henseleit är en som vet hur svårt det kan vara att knyta ihop säcken och ta sin första Europatourseger. Den 20-åriga rookien har nått fyra andraplatser tidigare i år, men den första segern dröjde till säsongens sista tävling. Inte nog med det – i och med segern passerade Henseleit också norskan Marianne Skarpnord i totalen och vann Europatourens "Order of merit".

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons