Annons

Enighet om "nya Nafta" uppges nära

USA • Publicerad 9 december 2019
Demokraten Nancy Pelosi, talman i det demokratstyrda representanthuset, tros snart kunna ta initiativ till en omröstning om ett nytt nordamerikanskt handelsavtal. Bilden togs i fredags.
Demokraten Nancy Pelosi, talman i det demokratstyrda representanthuset, tros snart kunna ta initiativ till en omröstning om ett nytt nordamerikanskt handelsavtal. Bilden togs i fredags.Foto: J. Scott Applewhite/AP/TT

Demokraterna i USA:s representanthus och den amerikanska regeringen uppges vara nära att nå en enighet om detaljerna i ett nytt nordamerikanskt handelsavtal.

Parterna är nära att nå en preliminär uppgörelse, rapporterar CNBC med hänvisning till flera källor. Enligt Fox News är saken klar.

Annons

En högt uppsatt källa inom Demokraterna sade tidigare på måndagen till Reuters att man höll på att gå igenom förslaget och att det då inte fanns något att berätta.

I helgen träffade USA:s handelsrepresentant Robert Lighthizer Mexikos biträdande utrikesminister Jesús Seade och enligt Reuters källor nåddes då en enighet som man hoppades att Demokraterna också skulle gå med på. Mexikos president Andrés Manuel López Obrador har sedan uppmanat toppdemokraten Nancy Pelosi att ta saken till omröstning.

Om en sådan äger rum inom den närmaste veckan tros förslaget kunna passera kongressens bägge kamrar innan årets slut.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons