Annons

Ex-vicepresident greps på bogserbåt

Indien • Publicerad 3 augusti 2019
Indien utlämnar Maldivernas förre vicepresident Ahmed Adeeb efter att han gripits ombord på en bogserbåt när han olagligt försökte ta sig in i landet.
Indien utlämnar Maldivernas förre vicepresident Ahmed Adeeb efter att han gripits ombord på en bogserbåt när han olagligt försökte ta sig in i landet.Foto: Sinan Hussain

Indien utlämnar Maldivernas förre vicepresident Ahmed Adeeb efter att han gripits ombord på en bogserbåt när han olagligt försökte ta sig in i landet. Den förre videpresidenten är misstänkt för att vara inblandad i ett mordförsök på Maldivernas tidigare president Abdulla Yameen år 2015. Han har även korruptionsanklagelser riktade mot sig i hemlandet från den tid han var ställföreträdare för Yameen, som blev besegrad i valet förra året.

Adeeb släpptes i maj från maldiviskt fängelse efter att han överklagat domen om mordförsök, då även hans pass togs ifrån honom. Adeeb kommer att ställas inför en ny rättegång i ärendet.

Den maldiviska polisen säger att Adeeb skulle ha inställt sig för förhör gällande korruptionsfallet i onsdags, men att han aldrig dök upp. Adeeb flydde landet då han var rädd för sitt och sin familjs liv, säger en nära källa till .

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons