Annons

FAA: Inget Boeing-besked i år

Ekonomi • Publicerad 12 december 2019
Det är oklart när flygförbudet för Boeing 737 MAX 8-flygplanen kan hävas av USA:s luftfartsmyndighet. Arkivbild
Det är oklart när flygförbudet för Boeing 737 MAX 8-flygplanen kan hävas av USA:s luftfartsmyndighet. ArkivbildFoto: Ted S. Warren/AP/TT

USA:s federala luftfartsmyndighet FAA utreder fortfarande frågor kring produktionsförhållanden i de fabriker där olycksplanet Boeing 737 Max 8 tillverkas. Något klartecken för att få använda flygplanet i kommersiell flygtrafik kommer inte före årsskiftet, enligt FAA-chefen Steve Dickson.

Boeing har tidigare varnat för man kommer att tvingas skära ned eller till och med upphöra med produktionen av flygplanet om flygförbudet blir långvarigt, vilket befaras få stora konsekvenser inom hela flygbranschen.

Annons

Samtidigt varnar chefen för den internationella branschorganisationen IATA, Alexandre de Juniac, för att flygbolag runt om i världen närmar sig smärtgränsen när det gäller hanteringen av flygförbuden, som infördes i början av året efter två flygolyckor med Max 8-flygplan i vilka 346 personer omkom.

Myndighetskällor har till Reuters tidigare i veckan uppgett att de räknar med att ett flygtillstånd för Max 8-flygplanen som tidigast kan komma i januari.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons