Fängelse för explosioner vid skola

Brott • Publicerad 10 juli 2019
Polis med förstärkningsvapen på plats efter explosionerna på Hässleholms Tekniska skola förra året. Arkivbild.
Polis med förstärkningsvapen på plats efter explosionerna på Hässleholms Tekniska skola förra året. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Inledningsvis misstänktes den 21-årige mannen för terrorbrott efter två avsiktliga explosioner som han orsakat på en skola i Hässleholm före jul förra året. Nu döms han till fängelse i två år och tre månader för allmänfarlig ödeläggelse, uppger Hässleholms tingsrätt.

Ingen blev skadad vid händelsen, men skolan fick utrymmas i samband med händelsen som medförde att polisens bombskyddsgrupp kallades till skolan.

Mannen döms även för misshandel, grovt olaga hot samt barnpornografibrott. 21-åringen ska även betala skadestånd till fyra elever och en lärare som befann sig på skolan vid tiden för explosionen. Några av dem har drabbats av hörselskador efter explosionerna, andra ska ha hotats av 21-åringen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.