Annons

Finnair och SAS påverkas av Hongkongprotester

Flygbolagen Finnair och SAS har påverkats av de stora protester som lett till att trafiken på flygplatsen i Hongkong ställts in.
Hongkong • Publicerad 13 augusti 2019
Finnair har påverkats av störningarna i flygtrafiken till och från Hongkong. Arkivbild.
Finnair har påverkats av störningarna i flygtrafiken till och från Hongkong. Arkivbild.Foto: Finnair

– Vi hade en flygning som ställdes in i går och en som blev kraftigt försenad, säger Manti Väätäinen-Pereira, presstalesperson för Finnair, till TT på tisdagen.

Hon uppger att cirka 500 passagerare påverkades av måndagens störningar.

Annons

Dagen efter återupptogs först flygtrafiken vid flygplatsen i Hongkong efter att den ställts in på måndagseftermiddagen. Men nya protester ledde till inställd trafik igen senare på tisdagen.

Finnair har två flygningar från Helsingfors till Hongkong per dygn. En av tisdagens flygningar har lyft och den senare ska gå som planerat.

Däremot blir den flygning som ska gå i retur från Hongkong strax efter midnatt lokal tid kraftigt försenad.

SAS flyger inte till Hongkong på måndagar och tisdagar. Men en flygning från Hongkong till Köpenhamn drabbades av störningarna på måndagen och de 249 passagerarna bokades om, enligt bolaget.

På onsdagen ska ett flygplan avgå från Köpenhamn klockan 21 och ännu ligger det fast men bolaget följder utvecklingen noga, säger Freja Annamatz, presschef för SAS Sverige.

– Vi har också erbjudit alla passagerare som är bokade mellan den 14 och den 19 augusti möjlighet till gratis ombokning.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons