Annons

Fint tv-pris för Jacksondokumentär

Det blev inget pris för Beyoncé när Emmygalan hade förfest i Los Angeles. Prisades gjorde dock den uppmärksammade dokumentären om Michael Jacksons påstådda övergrepp.
Tv • Publicerad 15 september 2019
Michael Jackson. Arkivbild.Foto: Mark J. Terrill/AP/TT

"Leaving Neverland" utsågs till bästa dokumentär och tog hem en Emmystatyett under en ceremoni i Los Angeles på lördagskvällen. Ceremonin är en slags inför-gala en vecka innan den riktiga, stora, Emmygalan som äger rum den 22 september.

I den uppmärksammade HBO-dokumentären hävdar två män att de utsattes för sexuella övergrepp av superstjärnan Michael Jackson när de var små. Dokumentären, som även sänts på SVT, har väckt starka reaktioner världen över både för och emot Jackson – bland annat har dödsboet efter Jackson stämt HBO på 100 miljoner dollar.

Annons

En som blev utan pris på för-galan var Beyoncé, vars konsertdokumentär "Homecoming" vars nominerad i sex kategorier men inte vann en enda utan blev slagen av bland andra Bruce Springsteens liveshow på Broadway och James Cordens "Carpool karaoke" med Paul McCartney.

Långköraren "The Simpsons" blev bästa animerade serie och framlidne stjärnkocken Anthony Bourdains "Parts unknown" vann två priser.

Emmystatyetten är jämte Golden Globes världens finaste tv-pris och delas ut av den amerikanska tv-akademin.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons