Annons

Flinande Trudeau bannas av Trump

Nato • Publicerad 4 december 2019
I utklipp från tv-sändning från Nato-ledarnas mottagning på Buckingham Palace ses Kanadas premiärminister Justin Trudeau (mitten) skratta glatt i samtal med kollegor från Nederländerna, Frankrike och Storbritannien.
I utklipp från tv-sändning från Nato-ledarnas mottagning på Buckingham Palace ses Kanadas premiärminister Justin Trudeau (mitten) skratta glatt i samtal med kollegor från Nederländerna, Frankrike och Storbritannien.Foto: AP/TT

Allt som sades är inte känt – men roligt verkade ändå ledarna från Frankrike, Kanada, Storbritannien och Nederländerna ha haft när drottning Elizabeth hade mottagning för deltagarna i Nato-toppmötet.

På en filmsnutt från Buckingham Palace i tisdags kväll verkar Emmanuel Macron, Justin Trudeau, Boris Johnson och Mark Rutte flina glatt åt de oväntat långa pressträffar som USA:s president Donald Trump hållit tidigare under dagen.

Annons

– Hela hans team tappade hakan, hörs exempelvis Trudeau säga.

Trump blev dock inte svarslös, utan passade snabbt tillbaka på onsdagen, med hänvisning till att Kanada inte når upp i Natos budgetmål om att lägga minst motsvarande två procent av BNP på försvaret.

– Han är en hycklare. Han är en väldigt trevlig kille, men ni ska veta att jag pekade ut honom för att han inte betalar två procent och jag kan se att han inte är så glad över det, sade Trump efter toppmötet i Watford utanför London.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons