Annons

Volvo Cars mot sjätte raka rekordet

Volvo Cars rullar på mot nytt försäljningsrekord – för sjätte året i rad. I november sålde företaget 11,6 procent fler bilar än samma månad förra året.
För året hittills är ökningen 8,4 procent. Uppgången är starkast i Kina.
Bilindustri • Publicerad 4 december 2019
Volvos mest sålda modell, XC60, under en provkörning vid Barcelona. Arkivbild.
Volvos mest sålda modell, XC60, under en provkörning vid Barcelona. Arkivbild.Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Under hela 2018 sålde Volvo drygt 642 000 bilar världen över. Nu har man redan sålt drygt 631 000 under de elva första månaderna 2019.

Kina är hemmamarknad för Geely, som äger Volvo Cars, och ökningen där ligger på 16,3 procent hittills under året. I november var plussiffran i Kina 26,7 procent.

Annons

Enligt ett pressmeddelande från företaget växte Volvos försäljning förra månaden mer än branschen som helhet i såväl Kina som Europa och USA. Efterfrågan globalt var störst på suv-modellerna – i första hand den medelstora XC60, men även XC40 och XC90.

I USA noterade Volvo Cars sin bästa försäljningssiffra för november på 15 år, 9 635 bilar, vilket var en ökning med 17,8 procent jämfört med 2018.

Även den senaste ekonomiska rapporten, för tredje kvartalet, var positiv för det Göteborgsbaserade bilföretaget. Rörelsevinsten var nästan 3,5 miljarder kronor, en förbättring med 90 procent jämfört med 2018.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons