Annons

Frida Karlsson avstår världscuplopp

Skidor • Publicerad 1 december 2019
Frida Karlsson.
Frida Karlsson.Foto: Terje Pedersen/NTB/TT

Frida Karlsson kommer inte att ställa upp i världscuptävlingen i Planica, Slovenien, som är den sista före jul. Det bekräftar hennes mamma och manager Mia Karlsson för Aftonbladet och påtalar att det i stället kan bli aktuellt med deltagande i Skandinaviska cupen som pågår samtidigt, 21–22 december, i Östersund.

– Så är planen, sen finns det en möjlighet för Frida att köra i Östersund istället, säger hon till tidningen.

Annons

Efter världscuppremiären i finländska Ruka är Frida Karlsson inställd på den kommande helgens tävlingar i norska Lillehammer. Efter det planerar hon att även ställa upp i Davos, Schweiz – men när världscupen sedan går vidare med sprint och teamsprint i Planica avstår hon alltså.

I världscupstarten i Ruka missade 20-åringen att ta sig vidare från fredagens sprintkval. Dagen efter slutade hon elva på 10 kilometer klassiskt innan hon på söndagen kom åtta i jaktstarten.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons