Annons

Fyra döda när juvelkupp gick snett

USA • Publicerad 6 december 2019
Polisen utreder platsen där skottlossningen inträffade sedan budbilen kört fast.
Polisen utreder platsen där skottlossningen inträffade sedan budbilen kört fast.Foto: Brynn Anderson/AP/TT

Två beväpnade rånare, utklädda till postanställda, försökte fly efter ett rånförsök mot en juvelerarbutik i Coral Gables nära Miami i Florida i USA genom att kapa en budbil.

Tjuvarna tog föraren till budbilen som gisslan och flydde i hög hastighet på motorvägen i kvällsrusningen, med polisen jagandes efter. Som mest var omkring 40 blåljusfordon inblandade i jakten, enligt AFP.

Annons

Till slut fastnade budbilen i trafiken vid Miramar, omkring fyra mil från kupplatsen, och en skottlossning utbröt. Båda gärningsmännen sköts till döds, liksom föraren av budbilen och en bilist. Minst elva poliser öppnade eld, sedan rånarna börjat skjuta, uppger polisfacket.

– Vi har precis inlett brottsplatsundersökningen. Det kommer att vara en väldigt komplicerad brottsplats, säger George Piro vid den federala polisen FBI till Miami Herald.

En kvinna som arbetade i butiken som rånades träffades i pannan av en rikoschett sedan en av rånarna hade skjutit i marken. Hon ska inte vara allvarligt skadad.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons