Annons

Fyra hittade i havet i Norge – flicka död

Fyra personer – en kvinna och tre små flickor – har hittats livlösa i havet vid staden Tromsø i Norge.
En flicka i förskoleålder har omkommit och de andra har livshotande skador.
Norge • Publicerad 2 december 2019
Båtar och helikoptrar deltar i en sökinsats.
Båtar och helikoptrar deltar i en sökinsats.Foto: Rune Stoltz Bertinussen/NTB Scanpix/TT
De fyra personer som hittades har förts till sjukhus.
De fyra personer som hittades har förts till sjukhus.Foto: Rune Stoltz Bertinussen/NTB Scanpix/TT
Tromsø, Norge.
Tromsø, Norge.Foto: TT

En förbipasserande slog larm om personerna i vattnet på den tidiga måndagskvällen. Den första polispatrullen som kom till platsen simmade ut i det iskalla vattnet och fick upp kvinnan och barnen på land, rapporterar norska medier.

Alla fyra var livlösa, fick första hjälpen och fördes sedan till sjukhus. Ett av barnen, en flicka i förskoleålder, har avlidit av sina skador.

Barnen under tio

Annons

Kvinnan är i 20-årsåldern och de andra två flickorna är under tio år gamla, rapporterar Verdens Gang. För dem beskrivs tillstånden som livshotande och barnen kommer att förflyttas till sjukhus i Oslo under natten.

Det är oklart hur kvinnan och barnen hamnade i det kalla havet. Vid strandkanten stod bland annat stövlar.

– Larmet gjorde gällande att man hade sett en barnvagn och att det gick spår ned till vattnet, säger polischefen Anita Hermandsen vid en presskonferens.

– I nuläget kan vi inte säga om det har begåtts en straffbar handling, skett en olycka eller vad som har hänt.

Det är också okänt exakt hur länge de låg i vattnet. Ett vittne säger till tidningen Nordlys att hon såg barnvagnen på platsen redan en timme innan polisen larmades.

Efterlyser vittnen

Enligt sjukhuset är alla fyra utländska medborgare.

I samband med den första larmsituationen sökte dykare, båtar och helikoptrar i vattnet för att se om fler personer kunde finnas där. Insatsen avslutades vid 20-tiden utan att någon mer hade hittats, skriver VG.

Tromsø kommun har upprättat en särskild krisberedskap och polisen söker vittnen för att kunna skapa sig en bild av vad som hände.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons