Fyra unga kvinnor åtalas för radhusbrand

Brott • Publicerad 8 april 2019
Fyra kvinnor åtalas misstänkta för grov mordbrand efter en brand i en radhuslänga i Linköping i höstas. Arkivbild.
Fyra kvinnor åtalas misstänkta för grov mordbrand efter en brand i en radhuslänga i Linköping i höstas. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Fyra kvinnor åtalas misstänkta för grov mordbrand efter en brand i en radhuslänga i Linköping i höstas. I utredningen ingår även misstankar om misshandel, dataintrång, grovt hemfridsbrott, stöld och övergrepp i rättssak. Totalt åtalas nio kvinnor.

Det var sent på kvällen den 14 september som radhuslängan i bostadsområdet Ekholmen började brinna. Branden kunde släckas utan att några människor kom till skada.

Kvartetten som åtalas för branden är mellan 21 och 25 år gamla och sitter häktade sedan slutet av december. Bevisningen består bland annat av ett avlyssnat samtal där en av kvinnorna beskriver detaljer kring branden.

Övriga brott i utredningen gäller händelser i juli och december förra året.

"Det inträffade påvisar en konflikt mellan två familjer och jag menar att konflikten utgör ett möjligt motiv till mordbranden", säger kammaråklagare Emma Högström i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.