Annons

George Clooney gör tv-comeback

Tv • Publicerad 8 maj 2019
George Clooney. Arkivbild.
George Clooney. Arkivbild.Foto: Willy Sanjuan/AP/TT

George Clooney gör comeback i tv – mer än 20 år efter att han lämnade 90-talssuccén "Cityakuten". Och comebacken är en tv-version av Joseph Hellers klassiska roman "Moment 22" från 1961.

Den tvåfaldigt Oscarsvinnande Clooney, som har spelat i filmer som "Up in the air", "Syriana" och "Ocean's"-filmerna, ska även regissera två av de totalt sex avsnitten samt producera hela serien som sänds på Hulu och Cmore med start senare i maj.

Annons

"Moment 22" utspelar sig under andra världskriget och kretsar kring en grupp amerikanska flygsoldater. Den räknas ofta som en antikrigsroman men även som en hård generell kritik av byråkrati.

Den komplexa berättelsen lämpar sig väl för tv-formatet, enligt Clooney.

– Jag tyckte att det var ett kul sätt att ta sig an berättelsen. Det är svårt att berätta en så pass komplex historia i en tvåtimmars-film, säger han.

"Moment 22" får svensk premiär på Cmore den 20 maj.

Rättelse: I en tidigare version uppgavs felaktigt att Clooney spelat i filmen "Argo".

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons