Annons

Gibraltar vill förbättra relationen med Iran

Iran • Publicerad 13 augusti 2019
Supertankern Grace 1 kan snart släppas, uppger nyhetsbyrån Fars. Arkivbild.
Supertankern Grace 1 kan snart släppas, uppger nyhetsbyrån Fars. Arkivbild.Foto: Marcos Moreno/AP/TT

Gibraltar försöker trappa ned den spända relationen med Iran som har blivit en följd av att den iranska supertankern Grace 1 beslagtogs i juli, meddelar myndigheterna i det brittiska territoriet.

Irans hamnmyndighet har under tisdagen meddelat att den haft kontakt med brittiska myndigheter med syfte att tankern ska släppas.

Annons

Brittiska flottan hjälpte polis och tull i Gibraltar att stoppa oljetankern i början av juli. Orsaken var misstankar om att tankern fraktade iransk råolja till Syrien, vilket strider mot EU:s sanktioner. Iran har nekat till anklagelserna.

Irans halvofficiella nyhetsbyrå Fars hävdar med hänvisning till ospecificerade källor att tankern ska släppas under tisdagskvällen, men en källa inom Gibraltars regering nekar till uppgiften.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons