Annons

Gulldén: "Rysslandsmatchen som är den tuffa"

Segern mot hemmanationen Japan gör att Sverige ser ut att få med sig minst två poäng till mellanrundan i handbolls-VM.
Spelmotorn Isabelle Gulldén drömmer dock om att fördubbla poängskörden.
Handboll • Publicerad 3 december 2019
Sveriges spelmotor Iaabelle Gulldén möter journalisterna med sonen Lias i famnen efter den tredje raka VM-segern. Värdnationen Japan besegrades med 34–26.
Sveriges spelmotor Iaabelle Gulldén möter journalisterna med sonen Lias i famnen efter den tredje raka VM-segern. Värdnationen Japan besegrades med 34–26.Foto: Janerik Henriksson/TT

Med sonen Lias, knappt fem månader gammal, i famnen kom Sveriges mittnia Isabelle "Bella" Gulldén ut till journalisterna i den mixade zonen i Park Dome i japanska Kumamoto.

Efter sin första landskamp på plats verkade sonen lika nöjd som mamma över de två viktiga poängen mot Japan (seger med 34–26) i VM.

"Ett helt annat motstånd"

Annons

– Jag hade en känsla innan matchen att det skulle bli lite trögt i dag. Så det var väldigt skönt att det ändå blev så stora siffror som det blev, säger Gulldén, som svarade för fyra mål när hon för första gången i turneringen startade.

Eftersom Japan väntas göra toppduon Sverige och Ryssland (båda är obesegrade efter tre matcher) sällskap till mellanrundan var segern oerhört viktig. Dit tas poängen med från inbördes möten.

– Det är fortfarande Rysslandsmatchen som är den tuffa, säger Gulldén.

– Det är två poäng mot Japan som är viktiga att ha med, men det är i den matchen som det kommer att vara det absolut tuffaste motståndet. Och ett helt annat motstånd än nu.

På torsdag väntar Argentina (två poäng) innan Blågult tar sig an Ryssland på fredag. Mot Japan – precis som mot Kongo-Kinshasa och Kina – startade Sverige trögt, men rann sedan iväg till en komfortabel seger.

– Jag vet faktiskt inte vad det är som gör att vi kommer ut så. Det får bli ändring på det. Mot Ryssland kommer det inte att heta 4–1 om det ser ut så. Det gäller att vara med från start, säger Gulldén.

Sonen passas av lagkamrater

På onsdagen har Sverige spelledigt efter tre matcher på fyra dagar. Då hoppas Gulldén få lite mer tid med sonen Lias, som bor på spelarhotellet med pappa Linus Persson.

– Det är en träning på eftermiddagen. Sedan får jag tid med honom här, säger hon och tittar ner på Lias.

TT: Får ni hjälp av lagkamraterna med passningen på hotellet?

– Han har inte varit mycket i mina armar, säger Gulldén med ett leende.

Daniel Kihlström/TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons