Men mot Sirius lossnade det för Häcken som vann med 4–1.
Fotboll • Publicerad 4 augusti 2019
Häckens Gustav Berggren jublar efter sitt 2–1 mot Sirius.
Häckens Gustav Berggren jublar efter sitt 2–1 mot Sirius.Foto: Adam Ihse/TT

Inte ens 2 000 personer hade tagit sig till Bravida Arena för att se Häcken ta emot Sirius i allsvenskan i fotboll.

De som väl hade tagit sig dit fick dock valuta för entrépengen. Hemmalaget som varit inne i en negativ trend med tre raka matcher utan mål framåt och två tunga förluster lyckades nämligen vända på steken.

Joona Toivio avlossade bössan över 30 meter från mål, pang sa det. Så ledde hemmalaget med 1–0 efter tio minuters spel.

– Jag får bollen. Det enda jag tänker är skjut, skjut. Jag träffade bollen bra, sen såg jag att det inte blev någon skruv på bollen, sade Toivio i C Mores sändning.

Och det skulle komma två Häckenmål till innan halvlek.

På en hörna nickade Gustav Berggren in 2–1 efter en kommunikationsmiss i Siriusförsvaret, och Alexander Jeremejeff placerade in 3–1 från snäv vinkel mellan benen på målvakten Lukas Jonsson.

– Vi spelar fotboll som passar Häcken extremt bra. Vi kan inte låta dom få kontra på oss. Vi tappar boll på mittplan och sedan är det mål, sade Sirius målskytt Niklas Thor.

Visst gick det bättre i andra halvlek. Bara ett insläppt mål på de 45 sista minuterna för Sirius, och det var Jeremejeff som låg bakom det. En vältajmad pass ledde till ett vackert mål av Viktor Lundberg.

Vinst för Häcken med 4–1 och ett skönt rassel i målprotokollet för Göteborgslaget, som hakar på toppstriden och ligger på en fjärdeplats i tabellen, fyra poäng efter ledande Malmö.

– Det var vår sämsta match i år, jag är hemskt besviken, sade Sirius Philip Haglund efter matchen.