Annons

Häktad för mordet i Markaryd

Brott • Publicerad 6 september 2019
Avspärrningar vid den plats utanför Markaryd där den 70-årige mannen hittades mördad. Arkivbild.
Avspärrningar vid den plats utanför Markaryd där den 70-årige mannen hittades mördad. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En 48-årig ukrainsk man som misstänks ha dödat en 70-årig man i Markaryd har häktats vid Växjö tingsrätt. Han är på sannolika skäl misstänkt för mord samt tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Mannen förnekar brott, uppger vice chefsåklagare Yvonne Rudinsson för Smålandsposten.

Annons

70-åringen försvann den 31 juli. Den 10 augusti hittades han död. Två män blev häktade i sin frånvaro misstänkta för mord och efterlysta internationellt.

Den 20 augusti grep tysk polis 48-åringen. Vid en domstolsförhandling i Tyskland motsatte han sig inte att bli utlämnad till Sverige och i veckan fördes han hit. Fredagens häktningsförhandling hölls bakom stängda dörrar.

Den andre misstänkte i Markarydfallet är ännu inte gripen.

Polisen utreder även kopplingar till ett ärende i Malå i Västerbotten. 70-åringens stulna bil och de två misstänkta männen sågs i Malåtrakten innan en 80-årig man oförklarligt försvann. Han är fortfarande borta.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons