Annons

Helsingborgs thaimassörer frågas om sex

Brott • Publicerad 6 september 2019
Många kunder vill köpa sex – inte traditionell thaimassage, visar en undersökning från Frälsningsarmén. Arkivbild.
Många kunder vill köpa sex – inte traditionell thaimassage, visar en undersökning från Frälsningsarmén. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Prostitution på thaimassagesalonger förekommer, enligt polisen. Problemet drabbar också seriösa salonger i Helsingborg, då kunderna efterfrågar sex, rapporterar

När Frälsningsarmén frågade 40 thaimassagesalonger i staden uppgav samtliga att de har problem med kunder som vill köpa sexuella tjänster. Undersökningen visar också att de kvinnor som arbetar på salongerna ofta utsätts för brott som rån och trakasserier – men få vågar anmäla.

Annons

Med stöd av länsstyrelsen startar Frälsningsarmén nu ett nätverk, "Respekt Thai", där kvinnorna ska få stöd och mer kunskap om sina rättigheter.

– Vi hoppas att vi kan hjälpa till att stötta kvinnorna att städa upp i branschen, för det finns väldigt många som inte vill något annat än att bedriva traditionell thaimassage, säger Emma Cotterill, utvecklingssamordnare på Frälsningsarmén i Helsingborg, till radion.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons