Annons

Hongkong-miljardär donerar till universitet

Ekonomi • Publicerad 17 augusti 2019
Li Ka-Shing förra året.
Li Ka-Shing förra året.Foto: Kin Cheung/AP/TT

Hongkongs rikaste man, Li Ka-Shing, 91, har via sin stiftelse donerat motsvarande 620 miljoner kronor till ett universitet i Hongkong för uppförandet av ett institut dedikerat till forskning inom syntetisk biologi, rapporterar .

"Jag ser fram emot att arbeta med universitetet och jag har tilltro till den kommande generationen, att vi kan bidra till framtiden på ett smart sätt och att vi kan vara ledande på detta nya område", säger Li Ka-Shing i ett pressmeddelande.

Annons

Syntetisk biologi beskrivs som biologins ingenjörskonst. I pressmeddelandet likställer Li Ka-Shing framtida upptäcker inom området med de som gjorts inom syntetisk kemi och olja under 1900-talet.

"Det är fascinerande att en liten jästsvamp är nästa industriella revolutions superstjärna", säger han i pressmeddelandet.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons