Annons

Hongkongbor hotar att bojkotta "Mulan"

Disneys storfilm "Mulan", som väntas ha nypremiär i mars nästa år, hotas med bojkott av demonstranterna i Hongkong. De får stort stöd på sociala medier.
Film • Publicerad 16 augusti 2019
Yifei Liu som i "Mulan" i filmen med samma namn. Arkivbild.
Yifei Liu som i "Mulan" i filmen med samma namn. Arkivbild.Foto: Disney Enterprises, Inc./TT

Filmens stjärna, huvudrollsinnehavaren Liu Yifei, har uttalat stöd för polisen, som anklagats för övervåld under de omfattande protesterna i Hongkong, uppger flera internationella medier. Demonstrationerna inleddes med protester mot ett lagförslag som av kritikerna ses som ett hot mot områdets självstyre och medborgerliga rättigheter.

Den kinesisk-amerikanska skådespelaren Liu Yifei spred sina åsikter på Weibo, den kinesiska motsvarigheten till Twitter där hon har 65 miljoner följare. Strax efter att hon hade postat "Jag stödjer Hongkong-polisen. Ni kan attackera mig nu. Vilken skam för Hongkong" dök krav på bojkott av filmen upp på sociala medier som är förbjudna i Kina, rapporterar sajten .

Annons

Hashtaggen #BoycottMulan har trendat på Twitter, som är förbjudet i Kina, under hela fredagen. Liu Yifei har fått hård kritik; många har bland annat pekat på att hon är amerikansk medborgare och därför lever "skyddat" till skillnad från många kineser och Hongkongbor.

På Weibo har hon i stället fått stor uppbackning och lovord för sitt stöd till polisen, rapporterar .

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons