Annons

Hotfullt mot tiggare efter tillståndskrav

Samhälle • Publicerad 16 augusti 2019
Tiggare i Eskilstuna vittnar om att hotfulla situationer förekommit efter införandet av krav på tiggeritillstånd. Arkiv.
Tiggare i Eskilstuna vittnar om att hotfulla situationer förekommit efter införandet av krav på tiggeritillstånd. Arkiv.Foto: Emil Langvad/TT

Drygt två veckor efter att Eskilstuna infört krav på tillstånd för att få tigga vittnar personer som tigger om att de utsatts för hotfulla situationer, rapporterar .

Enligt Stadsmissionen i Eskilstuna har tiggare vittnat om att privatpersoner försökt avvisa dem och krävt att de visar att de har tillstånd för att ägna sig åt passiv insamling av pengar. Detta ska ha skett även när tiggarna suttit på platser där det fortfarande är tillåtet att tigga utan tillstånd.

Thomas Bergqvist som är kommunpolis i Eskilstuna säger till Ekot att det är oroväckande om vissa Eskilstunabor tar lagen i egna händer. Han understryker att det endast är polisen som får kontrollera tillstånd och eventuellt avvisa dem som tigger i kommunen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons