Annons

Hoult fick inte spela Jon Snow

Tv • Publicerad 9 maj 2019
Kit Harington som Jon Snow. Arkivbild.
Kit Harington som Jon Snow. Arkivbild.Foto: Helen Sloan/AP/HBO

Kan du tänka dig någon annan än Kit Harington i rollen som Jon Snow? Det kunde ha blivit verklighet, eftersom den brittiske skådespelaren Nicholas Hoult sökte rollen som "Game of thrones"-hjälten Jon Snow.

I en intervju i berättar Hoult att han gick på audition samtidigt som han filmade "Clash of the titans" och därför hade långt löshår.

Annons

– De gjorde en hästsvans på mig och gav mig en väldigt fläckig fejksolbränna. Jag minns att jag tänkte att jag nog inte var vad de sökte, och det var jag ju uppenbarligen inte heller, säger han.

I stället blev det som bekant britten Harington som knep rollen som nu gjort honom känd över hela världen.

Men det har gått hyfsat bra för Hoult ändå. Han slog igenom som barnskådis i filmen "Om en pojke" 2002 och har därefter bland annat spelat i filmer som "Mad Max: Fury road", flera "X-men"-filmer och "The favourite". Närmast är han aktuell i huvudrollen som JRR Tolkien i filmen om honom som går upp på svenska biografer i september.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons