Annons

Hovrätten avslår 22-åringens överklagan

Brott • Publicerad 10 december 2019
Den 22-årige man som sitter häktad misstänkt för mordet på den 17-åriga flickan i Uddevalla ska stanna kvar i häktet efter beslut av Hovrätten för Västra Sverige. Arkivbild.
Den 22-årige man som sitter häktad misstänkt för mordet på den 17-åriga flickan i Uddevalla ska stanna kvar i häktet efter beslut av Hovrätten för Västra Sverige. Arkivbild.Foto: Micke Larsson/TT

Den 22-årige man som sitter häktad misstänkt för mordet på den 17-åriga flickan i Uddevalla ska stanna kvar i häktet.

Det beslutade Hovrätten för Västra Sverige sent på måndagseftermiddagen sedan mannens ombud överklagat häktningen i Uddevalla tingsrätt. …

Annons

Mannan hade via sin advokat yrkat att bli försatt på fri fot eller att häktningstiden skulle kortas. Men hovrätten avslår överklagan och mannen är nu fortsatt häktad till den 3 januari.

Åklagaren kommer att hålla nya förhör med 22-åringen.

– Det sker regelbundet efter överenskommelse med försvararen och när det tillkommer något som vi vill kolla med honom. Nästa förhör blir nog i morgon onsdag, säger åklagare Jim Westerberg till GT.

Den 17-åriga flickan försvann för drygt tre veckor sedan. I slutet av november påträffades en kroppsdel som bekräftade att flickan är död.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons