Annons

IFK Göteborg anmält för Nygren-försäljningen

Svenska fotbollförbundets (SvFF) jurister har anmält IFK Göteborg till disciplinnämnden för storförsäljningen av anfallstalangen Benjamin Nygren, enligt .
Blåvitt riskerar att få böta upp till en halv miljon kronor.
Fotboll • Publicerad 15 augusti 2019
IFK Göteborg riskerar att straffas för försäljningen av Benjamin Nygren tidigare i sommar. Arkivbild..
IFK Göteborg riskerar att straffas för försäljningen av Benjamin Nygren tidigare i sommar. Arkivbild..Foto: Adam Ihse/TT

– Vi gör gällande att IFK Göteborg överträtt bestämmelserna i förmedlarreglementet genom att utge ersättning till en förmedlare som biträdde dem i samband med den försäljningen, säger förbundsjuristen Tobias Tibell till Fotbollskanalen.

17-årige Nygren, som gjorde fyra mål och fyra assist under sin succéartade allsvenska vår, såldes till belgiska Gent i juni för motsvarande 53 miljoner kronor, enligt och .

Annons

Efter försäljningen uppmärksammade att IFK Göteborg betalat ut pengar till agenter i samband med affären. Enligt SvFF:s förmedlarreglemente är det inte tillåtet att betala ut ersättning till en förmedlare i samband med spelarförsäljningar där spelare under 18 år är inblandade.

Efter att AIK sålt den då 17-årige Alexander Isak till Borussia Dortmund i januari 2017 dömdes Solnaklubben till böter på 350 000 kronor för att ha betalat ut ersättning till en agent.

Maxbeloppet för böter i sådana här fall är en halv miljon kronor, skriver TV4:s Fotbollskanalen och hänvisar till Riksidrottsförbundets stadgar.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons