Annons

Igelkotten följer sin magkänsla i fin bilderbok

Igelkotten har hittat ett stort och fint björnbär som hon ska njuta av. Ulrika Kestere har skapat en uttrycksfull bilderbok om att följa sin magkänsla, tycker recensenten Eva Wahlström.
bokrecension • Publicerad 21 oktober 2019
Detta är en recension i Smålandsposten. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Ulrika Kestere.
Ulrika Kestere.

Den känsliga igelkotten

Bilderbok

Text och bild: Ulrika Kestere

Förlag: Opal

Igelkotten har hittat världens mest perfekta björnbär. Det är stort som ett äpple och måste skördas vid det rätta tillfället: ”Det fick inte vara för hårt eller för gojsigt.”

När den rätta stunden är kommen möts läsaren av ett bilduppslag med en liten kotte på ena sidan blickande upp mot det smaskiga bäret lika stort som hon själv.

Annons

Igelkotten ska precis hämta bäret när en kråka kommer kraxande och med stora bokstäver undrar vad hon gör. Kråkan är en riktig besserwisser och menar att igelkotten tydligen inte vet vad man gör med ett så stort bär, nä ”ehh” mumlar Kotten och känner sig löjlig. Jo, man ska ta en bild på sig själv och bäret så att man skryta med det.

Så rullar det på, alla andra vet bäst och Kotten som bara ville äta bäret.

Bilderna är fina enkla målningar med mycket kraft och uttryck. En fin bok om att följa sin egen magkänsla och inte alltid göra som alla andra säger!

Eva WahlströmSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons