1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Inga gula västar utanför Notre-Dame

Gula västarna under en demonstration i Paris i lördags.
Foto: Christophe Ena/AP/TT

Proteströrelsen Gula västarna planerar att ge sig ut på franska gator även på påskafton. Men till Notre-Dame kommer de inte. Polisen i Paris har förbjudit demonstranterna att ens komma till l'ile de la Cité, ön i Seine där den brandhärjade katedralen ligger.

De stora donationer som skänkts för återuppbyggnaden av katedralen har stuckit i ögonen på flera av Gula västarnas ledare, som anklagar donatorerna för selektiv generositet, skriver Le Figaro, och polisen har befarat att organisationen ska samlas vid katedralen.

– När de visar sin förmåga att över en natt mobilisera för Notre-Dame visar de också oförmågan att se socialt elände, säger en av gruppens ledare, Ingrid Levavasseur, till tv-kanalen BFMTV.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 567 kr)

Gula västarna förbjuds även att demonstrera på paradgatan Champs-Élysées och utanför Élyséepalatset under lördagen.

Läs mer

Nyheter

I natt: Bil i krock med rådjur i Älmhult

Räddningstjänst och ambulans kallades till platsen.

Fotboll

Denis Velic hyllar sina Österspelare: ”De gör ett fantastiskt jobb”

Östers framgångsvåg fortsätter.

Superettan

Örnblom: Vi täcker upp för varandra

Öster är tätast i Superettan med bara ett insläppt mål på fem omgångar. – Försvarsarbetet är jättebra, säger mittbacken Filip Örnblom efter 2–0 hemma mot Örgryte.

Superettan

Öster tog ny trea efter övertygande spel

2–0 mot Örgryte betyder att Öster fortsatt är obesegrat efter fem spelade omgångar.

Växjö

Olycka: Flera fordon inblandade i trafikolycka på väg 25

Enligt ett larm som inkom vid 17.45 ska tre personbilar vara inblandade i en trafikolycka på riksväg 25 i riktning mot Kalmar, Öster om Växjö.

Superettan

Live: Öster-Örgryte från 19.00

I kväll är det dags för femte omgången av Superettan för Östers del. Motståndare är Örgryte IS och spelplats är Visma Arena. Avspark är kl 19.00 och du kan följa direktrapporter från matchen här.