Annons

Inställda tävlingar efter tyfon

Sport • Publicerad 3 december 2019
Tyfonen Kammuri slåg till mot Filippinerna på tisdagen.
Tyfonen Kammuri slåg till mot Filippinerna på tisdagen.Foto: AP/TT
Filippinernas Villardo Cunamay, i blått, möter Kambodjas Mengly Yong under Sydostasiatiska spelen i Manila.
Filippinernas Villardo Cunamay, i blått, möter Kambodjas Mengly Yong under Sydostasiatiska spelen i Manila.Foto: Tatan Syuflana/AP/TT

Det senaste dygnet har tyfonen Kammuri härjat över Filippinerna och ställt till problem för de pågående Sydostasiatiska spelen. Omkring hälften av tisdagens tävlingar kunde inte genomföras som planerat. Framför allt påverkades utomhus- och vattensporterna som fick ställas in eller skjutas upp.

Över 8 000 internationella idrottare och tränare har samlats för att tävla i 56 olika sporter i huvudstaden Manila. Det är den största upplagan av spelen, som arrangeras för trettionde gången. Tävlingarna invigdes i lördags och kommer att hålla på till den 11 december som planterat, trots ovädret.

Annons

Tyfonen drog in över Filippinerna strax söder om Manila på måndagskvällen och dödade två människor på ön Mindoro, enligt landets polis. Omkring 340 000 människor har evakuerats i Bicolregionen sydöst på huvudstaden.

Manilas internationella flygplats kunde återigen öppna på tisdagskvällen efter att ha hållits stängd och nästan 500 flygavgångar ställts in.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons