Annons

Inställt valutakrig gladde Wall Street

Börs • Publicerad 6 augusti 2019
Uppåt på Wall Street. Arkivbild.
Uppåt på Wall Street. Arkivbild.Foto: Mark Lennihan/AP-TT

Kurserna steg på New York-börserna på tisdagen sedan Kina stabiliserat värdet på yuanen, landets valuta. Åtgärden minskade oron för att valutorna utvecklas till ett nytt vapen i det utdragna handelskriget mellan Kina och USA.

Pekings beslut fattades sedan det amerikanska finansdepartementet kallat Kina "valutamanipulatör" – ett svar på det faktum att kineserna på måndagen lät yuanen sjunka till den lägsta nivån på ett årtionde. Det påverkade i sin tur Wall Street där de ledande indexen tappade kraftigt på måndagen.

Annons

Investerarna fann också tillförsikt i ett uttalande av Vita husets ekonomiske rådgivare Larry Kudlow, som sade att president Donald Trump planerar ett möte med den kinesiska handelsdelegationen i september.

Dow Jones industriindex steg 1,2 procent, det breda S&P 500-indexet ökade 1,3 procent och Nasdaqs kompositindex klättrade 1,4 procent.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons