Annons

Jakt på trippelmördare skalas ned

Jakten på de två tonåringar – som misstänks ha mördat ett turistpar och dödat en annan man innan de flytt ut i vildmarken – skalas ned.
"Vi har gjort allt vi kan för att hitta de misstänkta", säger Jane MacLatchy vid Kanadas ridande polis, i ett uttalande.
Kanada • Publicerad 2 augusti 2019
Polisen söker fortfarande efter två misstänkta mördare.
Polisen söker fortfarande efter två misstänkta mördare.Foto: Manitoba RCMP/TT

Ett stort pådrag av poliser med förstärkningsvapen, hundpatruller, drönare och helikoptrar har pågått i mer än en vecka i samhället Gillam i provinsen Manitoba. Sökandet har pågått i ett 11 000 kvadratkilometer stort område, och fler än 500 byggnader har antingen genomsökts eller fått påringning av dörrknackande polis.

"Vi har sökt järnvägsspår, kraftledningskorridorer, sjöar, floder, stora områden av tundra och träsk, tät skog och vildmark", säger Jane MacLatchy vid Kanadas ridande polis i ett .

Annons

Några mil utanför Gillam hittades den 23 juli en utbränd bil, det sista spåret efter en 18-åring och en 19-åring som misstänks skjutit ihjäl ett turistpar och dödat en annan man i British Columbia, flera hundra mil västerut, innan de flydde.

Även det kanadensiska flygvapnet har hjälpt till i sökandet, men männen är fortsatt försvunna.

Från och med nästa vecka skalas insatsen ned, även om polisen betonar att man fortsatt kommer att finnas på plats. Den pensionerade polisen Steve Marissink säger till att det vore konstigt om männen brände sin bil utan att ha något alternativt transportmedel.

– Det faktum att de verkar ha försvunnit i tomma intet kan tyda på att de kan ha haft hjälp från någon i området, säger han.

Gustav Sjöholm/TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons