Annons

Jeremejeff segerskytt för Häcken

Alexander Jeremejeff ordnade först en straff, som Paulinho dock missade.
I stället fixade Häckenanfallaren själv segermålet lite senare.
Fotboll • Publicerad 5 maj 2019
Alexander Jeremejeff gjorde det enda målet när Häcken slog Gif Sundsvall med 1–0 i Göteborg.
Alexander Jeremejeff gjorde det enda målet när Häcken slog Gif Sundsvall med 1–0 i Göteborg.Foto: Adam Ihse/TT

Linus Hallenius har inlett säsongen starkt, med sex mål på lika många matcher. Men trots en rad lägen blev det inget nytt mål vare sig för honom eller för Sundsvall mot Häcken.

I stället lyckades hemmalaget ta tre poäng trots en rätt svag insats – och trots den missade straffen.

Annons

Vi tar målet först.

Det hade gått drygt 70 minuter av matchen när mittbacken Rasmus Lindgren slog en hög och lång boll, perfekt fram till Alexander Jeremejeff. Häckenanfallaren höll sedan skickligt undan sin försvarare och rullade in bollen i mål förbi William Eskelinen i Sundsvallsmålet.

– Rasmus fick en rätt dålig bakåtpassning och får väl sätta den lite i panik i djupled. Jag såg att killen bakom mig inte riktigt hann lyfta upp med de andra, så jag chansade, säger Jeremejeff.

– Jag var på rätt sida, så jag sprang med bollen och gjorde mål.

"Alla missar"

Jeremejeff hade ett par minuter tidigare dessutom jobbat fram en straffspark, när han blev fälld i utkanten av straffområdet och tillfälligt fick linka av med smärtor i ena foten.

Men det förväntade ledningsmålet uteblev den gången. Paulinho, skyttekung i fjol, sköt visserligen hårt, men rakt på Eskelinen som fick göra en enkel räddning.

– Tråkigt att jag nästan bröt foten och att han missade, säger Jeremejeff med ett skratt.

– Nej, jag hade mest ont faktiskt och alla missar. Jag missade i cupen, sköt till och med utanför. Så man återhämtar sig.

Abrahamsson storspelade

Häcken kan dock tacka målvakten Peter Abrahamsson för att chansen att vinna ens fanns kvar efter den första halvleken.

Redan efter knappa två minuter höll Linus Hallenius på att få ordning på en slarvig bakåtnick i Häckenförsvaret. Men Abrahamsson var med på noterna, både då och på ytterligare ett par frilägen i den första halvleken.

Annons

När i stället Häcken tog ledningen började en febril kvitteringsjakt från Sundsvalls sida. Men till slut blev det en knapp förlust, trots en rad bra lägen i matchen.

– Det är klart att det är tufft att förlora, utifrån hur matchen såg ut också, säger Sundsvallstränaren Joel Cedergren.

– Prestationen är bättre än resultatet i dag.

Jens Bornemann/TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons