Annons

Johannes Nyholms skräckfilm på bussturné

Film • Publicerad 8 augusti 2019
Regissören och manusförfattaren Johannes Nyholm när han fick priset för bästa manus i filmen "Jätten" vid Guldbaggegalan 2017. Arkivbild.
Regissören och manusförfattaren Johannes Nyholm när han fick priset för bästa manus i filmen "Jätten" vid Guldbaggegalan 2017. Arkivbild.Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Efter den hyllade kortfilmen "Las Palmas" och den flerfaldigt Guldbaggebelönade "Jätten" är Johannes Nyholm nu aktuell med skräckfilmen "Koko-di koko-da" – samt en bussturné.

I en buss ombyggd till mobil biograf ska han och skådespelarna Leif Edlund och Ylva Gallon visa filmen på utvalda platser, först ut är festivalen Way out West i Göteborg där bussen står parkerad på Linnéplatsen 7–8 augusti.

Annons

"Koko-di koko-da" handlar om ett par som ger sig ut på en campingresa i hopp om att kunna hitta tillbaka till varandra efter en tragisk händelse. Ute i skogen dyker en mystisk varietéartist och hans skumraskfölje upp och terroriserar paret. Filmen har beskrivits som gastkramande och full av sadistisk svart humor.

Turnéplan: Halmstad 10 aug, Båstad 11 aug, Lund 12 aug, Jönköping 13 aug, Norrköping 14 aug, Stockholm, 15 aug.

Ordinarie biopremiär blir det den 23 augusti.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons