Annons

Johnson snodde reporters telefon

Storbritannien • Publicerad 10 december 2019
En hårt arbetande valarbetare. Den brittiske premiärministern Boris Johnson under ett av måndagens arbetsplatsbesök.
En hårt arbetande valarbetare. Den brittiske premiärministern Boris Johnson under ett av måndagens arbetsplatsbesök.Foto: Ben Stansall

Journalisten från tv-bolaget ITV ville visa Boris Johnson en bild på en pojke som fick sova på ett sjukhusgolv. Den brittiske premiärministern vägrade att titta och stoppade ned journalistens telefon i sin egen ficka – ett beteende som väckt stor uppmärksamhet inför det brittiska valet på torsdag.

En av valrörelsens stora frågor är framtiden för det statliga sjukvårdssystemet NHS. Det var i den kontexten journalisten ville ha Johnsons kommentar till bilden, som visar pojken i syrgasmask på golvet på ett sjukhus i Leeds i norra England.

Annons

Till slut tittade Johnson på bilden och sade "förfärligt, förfärligt foto" och bad familjen om ursäkt.

Oppositionsledaren Jeremy Corbyn från Labour sölade inte med att plocka poäng. Händelsen visar att Johnson inte bryr sig, säger han:

– Att ett barn behandlas på golvet är en skam för vårt samhälle.

Pojken visade sig ha influensa och halsfluss. Han fick åka hem igen efter flera timmar på sjukhuset.

Johnsons Tories leder över Labour i opinionsmätningarna med runt tio procentenheter.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons